vrijdag 22 november 2013

Tenerife

Na 80 dagen op Graciosa te zijn geweest, de boot dan, wij niet, zijn we weer vertrokken. Graciosa blijft voor ons wel een heel speciaal plekje, met hele vriendelijke mensen, en mooie plekjes.

Mainstreet Graciosa, Avenida del Mar

We hebben toch weer nieuwe plekjes ontdekt en mooie wandelingen gemaakt. We hebben zelfs een nieuwe winkel gevonden; een groente en fruitwinkel, een hele verademing na de groenten van de supermarkt.

We zijn in 1 keer naar Santa Cruz de Tenerife gevaren, de zee was hobbelig, er waren wat windbuien maar we hebben alles kunnen zeilen, we hebben zelfs de gennaker er nog bij gehad, dus wij zijn tevreden.

Vandaag hebben we weer boodschappen gedaan in de grote stad, proviand voor de komende tijd en we hebben paraffine gehaald voor het Taylor fornuis. Morgen nog op jacht naar wat hardware (blokken en harpen) en dan kunnen we weer verder.  Het weer is best mooi, de zon schijnt en we lopen nog steeds in korte broek.

Hieronder een van de dingen die we op een wandeling op Graciosa ontdekt hebben, een ballen kunstwerk. Op een bepaalde plek aan de kust heeft de zee de stenen kogelrond gemaakt, zie hier wat er dan ontstaat.