zondag 1 december 2013

Weer terug in Las Palmas

Afgelopen donderdag zijn we van Santa Cruz de Tenerife naar Las Palmas de Gran Canaria gezeild. We vonden Santa Cruz toch niet zo leuk al dat we verwacht hadden. Vorige keer was het er erg gezellig, zowel op de haven als in de stad. Nu was dat anders; de haven was vrij leeg en duur (misschien hangt het samen?) en om in de stad te komen moesten we nu een heel eind omlopen. Het is ook niet echt een stad om te fietsen en voor lopen is het eigenlijk wel een beetje groot. Dus het viel tegen,we hebben wat noodzakelijke dingen gedaan en zijn weer vertrokken.

Eerst hadden we het idee om nog naar Gomera en La Palma te gaan maar dat idee hebben we verlaten. We hadden eigenlijk allebei zin om naar Las Palmas te gaan; een te gekke stad, leuke haven en alles wat je wilt is er. Ook niet onbelangrijk is dat het er de helft kost (of minder) dan de haven op La Palma en Gomera.

De lijst met dingen die moeten gebeuren voordat we weer kunnen vertrekken is weer aardig lang dus vervelen zullen we ons niet. Het weer is voorlopig toch niet goed on te vertrekken, dus hebben we nog lekker de tijd voor alles wat hier te doen is.