donderdag 6 juni 2013

dag5

Nog zo 'n 40 mijl te gaan en dan zijn we weer op Graciosa. WE zijn heel benieuwd hoe we het daar weer gaan vinden. Elf jaar geleden gingen we er voor 3 dagen naar toe en we zijn er 3 maanden gebleven. Zou Chano er nog zijn? en Nick en Elsa en de dokter?? We gaan het allemaal zien in de loop van de dag. Eerst maar eens kijken of we de haven in kunnen.
Gisteren was weer een mooie dag, rustig weer, wel het meeste kunnen zeilem. We hebben weer bezoek gehad van een zwaluw. Die komen aanvliegen, gaan linea recta de kajuit in, vliegen daar een of 2 rondhes en gaan dan weer verder. Ook hadden we een duif, en een inktvisje op het achterdek.
Het is buiten nu (03.42 Utc) behoorlijk donker, geen maan geen sterren wel een oplichtende zee, ik zie in de verte Lanzarote oplichtenm snap dat eigenlijk niet want er zijn toch geen grote steden die een lichtgloed veroorzaken. Er is weinig wind, recht van achter en wel een deining, dus het rolt wat, hetgeen het leven en slapen aan boord er niet echt gemakkelijk op maakt.