donderdag 20 september 2012

Van Spanje naar Portugal

Vanuit de Ensenada de San Simon zijn we naar Bayona gegaan. Het was niet ver en we zijn voor het strand van Bayona voor anker gegaan. Vorige keer dat we hier waren hebben we bijna ons anker verspeeld achter de strekdam. Nu zijn daar moorings en is ankeren helemaal niet goed meer te doen.Bayona is eigenlijk best leuk met het fort aan de rand van de stad.
We zijn er 1 dag gebleven en toen was het weer goed  voor Portugal.

Op weg naar Viana de Castello en alles kunnen zeilen. Een prachtig stadje. Meteen een nieuwe simkaart gekocht. De volgende dag zijn we weer verder gegaan naar Povoa de Varzim. Onderweg marifooncontact gehad met de scheepsarts Karel van de "Stad Amsterdam" waarmee we gelijk opvoeren, vanwege mijn al dan niet gebroken teen. Uitgegleden door de 3,5 meter swell en bijna geen wind (en een losse schoenveter). Het lijkt erop dat het bij een zware kneuzing blijft. 

Povoa is minder mooi dan Viana. Wel een Metro naar Porto. De haven is wat onrustig en we willen verder naar Leixoes. Vanuit Leixoes kunnen we gemakkelijk Porto bezoeken en we moeten toch wachten tot de invloed van de tropical storm "Nadine" een beetje weg is.

Gemeentehuis Povoa


Povoa kerk