donderdag 6 september 2012

Ria de Arosa


Afgelopen maandag zijn we weer naar het ziekenhuis in Cee geweest. De busrit van Muros naar Cee was erg mooi, het landschap zuid van Finisterre is wild, met vele stranden en baaien. De oogarts heeft gezegd dat alles weer in orde is, dus zijn we dinsdag weer op pad gegaan.
Met aardig wat wind in de rug zijn we naar Ria de Arosa gevaren, s'avonds voor anker bij Ribeira., waar we een erg onrustige en oncomfortabele nacht op lager wal hebben gelegen met veel wind.

Woensdag naar de baai van Caraminal nog steeds in de Ria de Arosa.
Vandaag zijn we via Isla de Arousa (de baai van San Xulian) dwars door de mosselvelden en keien naar Ria de Pontevedra gevaren. Alles kunnen zeilen met veel zon. Onderweg zien we heel veel vissers. in kleine en grotere bootjes. We hebben trouwens geleerd dat mosselmannen geen vissers zijn, hun schepen zijn ook echt ingericht om op de Rias de mosseltouwen te oogsten, met hijskraantjes en zo, het zijn eigenlijk houten -akkerbouwers


 We liggen nu bij Combarro voor de deur voor anker. We willen de komende dagen zowel Combarro als Pontevedra gaan bekijken.