zaterdag 1 september 2012

Muros

We zijn weer verkast, het werd hoog tijd. Muxia was leuk, maar we hadden er ook wel weer lang genoeg gelegen. Met een flinke wind zijn we in 7 uur naar Muros gezeild. Door de NW swell was het eerste rak toch wel een beetje onaangenaam, alsof je in de wasmachine zit, maar het 2e (lange) rak ging lekker. Tot 10.7 knopen op het log (wat wel overdrijft, maar toch). We hebben ruim een uur gezelschap gehad van een grote groep dolfijnen, die ons rond Fisterra geholpen hebben, al spelend om de boeg. Fisterra hebben we deze keer mooi kunnen bekijken, vorige keer zijn we er in de dikke mist om heen gemoterd.


Ook hebben we onze watermaker voor het eerst echt gebruikt, en het lijkt allemaal prima te werken, tot 65 liter per uur opbrengst.
We liggen nu in de Ensenada de Muros voor anker. Muros blijkt sinds juli een jachthaven te hebben, die vanaf vandaag half tarief heeft omdat het hoogseizoen voorbij is.

We blijven nog op deze Ria totdat we maandag weer naar het ziekenhuis in Cee zijn geweest voor controle van mijn oog. Vandaag kijken of we bij Freixo voor anker kunnen, om daarna met de dinghy naar Noia te kunnen.