maandag 26 december 2016

Voorbereiding

We zijn in november enige weken zoet geweest met het voorbereiden van ons vertrek vanaf de Canarische Eilanden. Het idee was om vanuit Arrecife meteen te vertrekken. 
We hebben heel veel boodschappen gedaan en heel veel maaltijden ingemaakt. 
Het aanslepen van groenten en fruit hielt maar niet op. 
Tussendoor ook nog de benodigde hardware voor de boot verzamelen en dieselolie tanken. We hebben een auto gehuurd om de diesel makkelijk aan boord te krijgen (geen tank in de Marina van Arrecife). Zodoende konden we ook nog even genieten van het strand in Famara en een beetje rondrijden. 


Famararotonde


Onze fiets (die van Birgit) hebben we in Arrecife aan een stel Fransen gegeven die we al lang kenden van Graciosa en de Azoren.
Rond 4 december waren we zover dat we van wal konden steken. Het weer was goed en wij waren er klaar voor. We hebben ons uit laten klaren en zijn vertrokken met als bestemming Dominica. S'avonds begon het binnen naar dieselolie te stinken, aangezien we in de buurt van Gran Tarajal waren hebben we maar besloten om bij Gran Tarajal voor anker te gaan om de volgende morgen op zoek te gaan naar de reden van de dieselolielucht. Het schoonmaken duurde even en we hadden nog geen lek gevonden. Toen we na een aantal uren een vers dieselspoor vonden langs de hull konden we gericht gaan zoeken. 
Wat bleek uiteindelijk, een slangeklem van de vulslang (8 jaar geleden aangedraaid) vond dat tie nu strakker wilde. Slangeklem aandraaien en de weer gelekte diesel opruimen en weer wachten. Het bleef schoon en dat was klaar, niet al te ernstig gelukkig.
Intussen was de dag wel voorbij en aangezien het bewolkt was hadden we de accu's behoorlijk ontladen. We besloten nog een nachtje te blijven en wilden een poosje stroom draaien op de moter. Met een relatief lege accu betekent stroom draaien met veel amperes laden maar we kregen er niet meer in dan 9 Amp per uur. Iets klopte niet. Werkte de Smart Charger niet of is de dynamo gaar?
We zijn toen maar Gran Tarajal ingegaan en hebben een plekje in de marina gezocht.