vrijdag 20 mei 2016

Update

We liggen nu weer ruim een week in het water en hebben veel gedaan. Het voelt wel goed om weer op een bewegende boot te zijn. Aan boord leven wanneer de boot op de kant staat gaat goed maar het heeft wel een aantal beperkingen, al was het maar het wankele laddertje elke keer op en af.

We zijn nu al weer drie weken op Terceira, het voelt alsof we niet zijn weggeweest. Je ziet kleine veranderingen tov vorig jaar maar veel veranderd er niet. Een verschil dat we wel duidelijk zien is het aantal toeristen, we hebben er in de 1e week dat we hier waren meer gezien dan het hele vorige jaar bij elkaar. De Azoren raken blijkbaar in.

De bimini die we aan het maken zijn, staat gepuntlast op dek, morgen als we droog is wordt hij afgewerkt en op dek bevestigd, dan kunnen we het doek wat er op moet gaan maken. Het is een project waar we al heel lang over aan het nadenken zijn, eigenlijk al sinds de bouw van de boot, maar het ontwerp van de boot maakt een bimini erg lastig, hopen dat we nu iets hebben wat klopt.

De inbouw van de stuurautomaat vordert langzaam maar gestaag, het is een enorm gepruts en gepas om hem onder de bakskist te monteren, eigenlijk is de boot te klein :-), of de stuurautomaat te groot.

We zijn ook een Jordan Series Drogue aan het maken, en ook dat vordert langzaam maar gestaag. Voor wie niet weet wat dat is; een lange lijn (100m totaal) met ruim 150 kleine sleepzakjes eraan gesplitst. Ik heb nu 80 coontjes gemaakt, nog 75 te gaan en dan kan het insplitsen beginnen. 

Verder is er hier natuurlijk iedere avond wel wat te beleven en moeten we vaak lunchen koffie drinken en kletsen. Het leven is zwaar :-)

En je gelooft het of niet maar we hebben al onze pakketten binnen: de snelste heeft er 3,5 week over gedaan, maar ze zijn er en wij hebben alles waar we op zaten te wachten en kunnen weer verder.

En soms zijn we hondenoppas