donderdag 5 mei 2016

Terceira, Azoren

We zijn weer terug op Terceira.

We staan nog op de kant en hebben een waslijst aan klussen. We zijn dus nog wel even bezig. Het wachten is op de antifouling, zodra die er is kunnen we verder met het onderwaterschip en weer het water in. DHl is al meer dan twee weken bezig om 3 pakketten waaronder 1 express zending hier te krijgen. De Azoren is ineens heel ver van de bewoonde wereld. Ze raken onze pakketjes kwijt en vinden ze wel weer maar blijven toch wer ergens hangen, nu 3 keer op rij. Wat een gedoe. 
We hopen dat dit zonder problemen zal gaan want vandaag is er bijna een bootje uit de kraan gedonderd. De windpilot werd daarbij losgerukt van het schip. Gelukkig waren ze nog niet ver uit het water. De kraan is buitengebruik en nu kan dus niemand er in of eruit.
We zijn wel benieuwd wanneer alles weer heel is.
Het weer en het eten is weer geweldig, echt Portugees. Maar weer eens naar de markt geweest of we een visje konden vinden. Het blijft toch altijd een boel gedoe met alle graten.
Een stukje vlees is toch wel gemakkelijk. Misschien wat ongezonder maar het eet gemakkelijk en beter voor de portemonnee.
De apperatuur heeft wel flink te lijden. Boordcomputer stopte, resultaat nieuwe harde schijf en weer helemaal overnieuw beginnen. Deze week stopte ook het beeldscherm, een AG Neovo 7 jaar oud. Nu een HD LG monitor, kijken hoe lang die het uit houd.
De spullen voor de Bimini zijn besteld en de installatie van de stuurautomaat is gestart.

Groetjes uit Angra do Heroismo