donderdag 5 juni 2014

Santa Maria Azoren

We liggen nu een aantal dagen in Vlia do Port op het eiland Santa Maria. De avond dat we aankwamen was er gelijk een feest boven in het dorp, dus de ontvangst was weer goed. Vuurwerk, lekkere hapjes en dierenverkoop uit de achterbak van de pick up.

Het haventje is klein en beschut.
Het is hier weer heel anders dan op Porto Santo , echt agrarisch met koeien in de wei, visserboten naast ons die grote tonijnen vangen, en een kein dorp met 4 supermarkten. Op het hele eiland leven 5000 mensen ongeveer maar een kwart daarvan heeft zijn eigen winkeltje!!Gisteren zijn maar weer eens gaan wandelen en het is het echt mooi, veel bloemenpracht, groene en gele hellingen, overal stenen muurtjes. Het lijkt een beetje op Ierland maar dan met mooi weer, hoewel nu stormt en regent het.
 


Toen we gisteren bijna weer terug waren in de haven werd onze weg geblokkeerd door een uit de hand gelopen vuilverbranding. We konden geen kant op want achter ons lagen 100 meter kliffen en voor ons was het oprukkende vuur. Heel angstig, met veel rook en vlammen. De brandweer heeft ons uiteindelijk ontzet. Op de foto kan je ons wandelpad als een streep door de zwart gebrande helling zien.