maandag 1 juli 2013

Puerto Calero

1 juli alweer,

We liggen sinds vanmorgen in de marina van Puerto Calero op Lanzarote. Voor het eerst sinds lange tijd hebben we weer internet op de boot geleverd door de marina en kunnen we weer wat aan het blog doen. In Portimao moesten we op het havenkantoor gaan zitten voor internet, op Graciosa ergens in een internetcafe en Puerto de Naos op het toillet. Dat waren dus ook precies de havens van de afgelopen maand.

We hebben met veel plezier in Portimao gelegen, zowel in de marina als voor anker. Je kon er goed wandelen en fietsen, de marina was betaalbaar (in ieder geval tot 15 juni, daarna niet meer) en de winkels uitgebreid en goed. Op Graciosa heb ik meerdere keren gezegd dat ik de Pingo Doce van Portimao erg miste.


Graciosa was weer geweldig. Ik moet er eerst altijd even aan wennen, maar als je weer over het strand loopt richting Playa Franscesca en in de verte Caleta de Famara ziet liggen, dan is het toch wel weer betoverend. Er is wel wat veranderd de afgelopen 11 jaar. Het is nu een soort vakantiedorp geworden, terwijl het dat niet was. De hoeveelheid mensen die iedere dag met de ferry van Orzola komt is enorm. Vroeger gingen er 4 ferries per dag, nu ieder half uur, ze hebben er nu 6 ferries tov 2 toen. Vroeger was niet alles beter maar op Graciosa wel rustiger. We zijn er bijna 3 weken geweest en het was weer fijn. We hebben er nog een hele leuke avond met allemaal canarische muziek mee gemaakt. Ik heb veel van de muziek opgenomen met mijn telefoon als geluidsfragment maar die kan ik niet uploaden. Dit filmpje wel, voor een korte en bewegelijke impressie.

Puerto de Naos is de nieuwe marina (in aanbouw) in Arrecife, er was veel wind, we denken vanwege een uitloper van de versnellingszone bij Costa Teguise, veel stof (vanwege de bouw) en voor de fiets was het wel een beetje te warm. Arrecife vinden we niet zo heel interessant maar de Ikea , de scheepswinkels en de thuisbrengservice van de lokale supermarkt wel! De AIS die we in Engeland besteld hadden was er met een week, dankzij DHL. We konden hem in het lokale depot in Arrecife ophalen, na betaling van de IGIC (lokale BTW) en administratiekosten. Wel stukken goedkoper dan in NL al was het maar omdat de BTW hier 7% is ipv 21%, laat staan Portugal waar het 23% is.

hammerhead
vliegende vis

Vandaag zijn we van Puerto de Naos naar Puerto Calero gevaren, wel 12 mijl, maar we hebben vliegende vissen en een hamerhaai gezien. De vliegende vissen waren echt heel grappig, ze vlogen echt een lange afstand en ik zag dat het een vis was ipv een vogel omdat hij ook achterop zijn lijf vleugeltjes had. De hamerhaai lag sloom in het water te liggen, ik zag alleen zijn rugvin en moest hard sturen om hem niet te raken. In eerste instantie dacht ik dat een dode dolfijn was zo sloom was tie.
Verder hebben we een franse kat te logeren gehad en een hollandse hond op bezoek, een beestenboel dus.