zaterdag 27 augustus 2016

Las Palmas

We zijn vorige week donderdag s'ochtends vroeg aangekomen in Las Palmas. 
Het havenkantoor was nog gesloten. We hadden de laatste nacht al vertraagd omdat we met het eerste ochtendlicht wilde binnenlopen. S'nachts zijn er teveel lichtjes zodat je je niet meer kan oriënteren en geen navigatielichten van schepen meer ziet in de lichtzee van de stad. We hebben een plekje gekregen en zijn meteen de stad in gegaan omdat we eigenlijk nog in het wachtritme zaten en dus eigenlijk niet meteen slaap hadden. We hebben dus meteen de winkels verkend en kwamen al terug met een tablet. Kunnen we Navionics proberen.

Intussen hebben we al weer tig karweitjes gedaan en uitjes de stad in.
Vandaag hebben we de kluiver helemaal nagelopen en wel 20 m naad gestikt. Het was nodig, morgen het laatste afwerken met de hand. De stuurautomaat staat nu ook "vast", iedere keer was er wel ergens een bout of iets anders wat net even teveel speling had.

Naar de markt is ook wel een uitje van elke dag. Heel leuk, veel groente en fruit. Voor de rest naar de electronicazaak voor onderdelen voor de Volt-meter en nieuwe internetkabel want dat was waardeloos. Het versterkertje in de kabel was al overleden dus het was een gewone lange kabel geworden. Ik kon me niet herinneren dat ik dat er bewust van had gemaakt zodat het antennetje in ieder geval z'n voeding zou krijgen. Ik word een beetje oud denk ik maar! Nu met een nieuwe kabel en een werkend versterkertje gaat het beter.

Batterijen zijn ondingen als ze apparaten blijven zitten en je kijkt er langere tijd niet naar om. Ze lopen leeg en het zuur/vocht uit de batterij maakt je apparaat kapot. Gisteren een multimeter volledig uit elkaar gehaald en onder de kraan gehouden en weer in de zon om te drogen. Ben benieuwd of ik hem eer aan het werk krijg. Wel eerst nog de geoxideerde delen namaken.

Van de bimini hebben we veel plezier. Je kan buiten zijn zonder dat je het aflegt in de zon.
Binnen is het dan sowieso te warm. We hebben onze oude ventilator (110 Volt exempl. met een dimmer ertussen) weggedaan en een nieuwe gekocht, heel fijn, voor 12 euro zit je cool.

Chocolade

We zijn ook naar de Lidl geweest in Telde, net alsof je "thuis" bent, werkelijk de winkels zijn overal hetzelfde.   
We hebben er weer veel lekkere dingen gehaald.
En ze hebben er de goede muesli.