woensdag 15 mei 2013

Een week later...


Vandaag hebben we voor het eerst sinds een maand weer eens regen. Dat geeft mooi de tijd om het blog bij te werken.
De afgelopen week hebben we veel gedaan. Zo hebben we de gennaker uitgeprobeerd,  het is een mooi en goed te hanteren zeil dat precies past. Hij is wel een beetje groot (150m2) maar de slurf scheelt veel gedoe.  Het zeil is zo groot (of de boot zo klein, of de groothoeklens niet groot genoeg) dat we het zeil niet in zijn geheel op de foto konden krijgen !


De watermaker werkt ook weer, dat is ook wel fijn, het filter was tenslotte 6 maanden of zo niet gebruikt.  We hebben de maritieme politie weer op bezoek gehad, ze kunnen het toch niet laten. Ik weet niet wat het is , maar waar wij ook het zeegat kiezen, we krijgen ze altijd op ons nek.
















Verder is Daan erg druk geweest met de moter en de bijbehorende appendages. De koeler van de keerkoppeling vertoonde corrosie, en de vuilwaterpomp had ook een opknapbeurt nodig. 
Daan heeft ook onze nieuwe duikmethodiek , afgekeken van de duikers bij Isla Cies, uitgeprobeerd en dat werkte fijn. Hij moest een schroefasanode weer vastzetten onder het schip,  en in plaats van de gehele duikuitrusting aan te trekken hebben we nu de fles op dek liggen en gebruiken we een heel lange slang naar het mondstuk. Zo hoef je alleen maar je pak aan met een loodgordel om, scheelt een boel spoel werk na afloop.





Naast alle klussen proberen we ook iedere dag wel wat leuks te doen dus zo hebben we de afgelopen dagen ook lekker met de dinghy gezeild door de baai van Portimao,  een paar keer gezwommen vanaf het strandje bij Ferragudo en gisteren een mooie wandeling gemaakt.  De kust tussen Portimão en Alvor is erg mooi zodra je uit de bebouwing van Praia komt. We hebben de mooiste bloemen gezien en zelfs een slang van 1 meter of zo.  Verder fietsen we veel.