zaterdag 20 april 2013

Weer terug naar de boot


4 april zijn we weer naar Portugal gevlogen na 4 maanden in Nederland te zijn geweest. Het waren leuke, gezellige en heel drukke dagen. We hebben veel gedaan, niet alles wat we wilden doen maar dan blijft er wat over voor de volgende keer.
Toen we weer in Portugal aankwamen hebben we gelijk een auto gehuurd voor een week, al was het maar om met onze bagage, 95 kilo, weer op de boot te komen zonder al teveel gezeul. We hadden een (voor ons) nieuwe gennaker bij ons, een nieuwe marifoon en nog veel meer. Gelukkig stond de boot er goed bij na 4 maanden afwezigheid. Het weer bleek niet veel beter dan in Nederland. Wel minder koud maar ook meer regen !!



Met de auto zijn we nog 4 dagen gaan kamperen, tentje mee (in de regen niet altijd een succes). We zijn naar Evora gegaan en naar Monsaraz. Evora is een mooie stad, zelfs met druilerig weer, heel origineel nog, binnen de stadsmuren zijn alle straten nog kobbeltjes, alle huizen wit en ik geloof wel 34 kerken en kloosters. Daan heeft er onder andere een bezocht waarvan de muren helemaal waren behangen met beenderen en schedels van een geruimde begraafplaats, dat was mij iets te luguber.



De Alentejo is een mooie streek, kurkeiken, olijfbomen, koeien en zwarte varkens in uitgestrekte groene heuvels met steenhopen hier en daar, met overal poelen en poeltjes water vanwege de enorme hoeveelheid water die er de afgelopen maanden is gevallen. Hier zag ik nog het Portugal van lang geleden, in de dorpjes waar nog overal groepjes mannen met zwarte hoedjes op hun hoofd  een vreemde auto bekijken die voorbijkomt, in het overige Portugal heb ik daar niets van terug kunnen vinden.




Nu zijn we alweer een week bezig om de boot weer helemaal op orde te krijgen. Alle nieuwe dingen installeren, opruimen etc. Het weer is sinds een kleine week ook weer goed, zon , onbewolkt en warm. Het is weer korte broeken weer, altijd fijn na de lange koude winter in Nederland. De klussenlijst wordt korter , wanneer we weer te water gaan weten we nog niet.