woensdag 21 november 2012

Uitje Silves


Gisteren zijn we een lange fietstocht gaan maken, van Portimao naar Silves. In eerste instantie leek de route vrij waardeloos, langs een drukke weg met veel auto's zonder fietspad. Later werd het een mooi rustig weggetje tussen sinaasappels, citroen en limoen bomen aan de ene kant en druivenranken aan de andere kant van de weg.


De weg gaat best veel omhoog en omlaag, soms heel hard de berg af en hopen dat de fiets in elkaar blijft zitten en soms heel moeizaam in z'n 1/1 omhoog zien te trappen of lopen. Onderweg zien we de schade die de tornado van afgelopen weekend heeft aangericht; omgewaaide lantaarnpalen, hekken, borden en veel fruit van de boom gewaaid. In Silves is het dak van het zwembad gewaaid.

Silves is een aardig stadje met bovenin een lege burcht (alleen de muren van de omheining staan nog overeind)en weer een grote kerk. Wij hadden een beetje het idee dat het zou lijken op Obidos , maar Obidos is veel leuker. Wij vinden de westkust van portugal zo wie zo leuker dan de Algarve qua dorpjes en zo.