donderdag 9 augustus 2012

Ria de Camarinas

Na bijna 2 weken in Coruna te zijn geweest, zijn we eergisteren weer verder gevaren.La/A Coruna is nog steeds een heerlijke stad, waar we weer met veel plezier hebben rondgelopen. Na Engeland was het een hele verandering; zon, lekker eten, terasjes etc.


Birgit is nog 3 dagen naar Nederland geweest om bij te kletsen, wat vanaf Coruna een geweldige verbinding was, in 5,5 uur van de boot in Coruna naar de Vosseveldlaan in Soest!!.
Daan heeft allerlei karweitjes gedaan; oa de schroef, die veel weg had van een groentetuin, schoon gemaakt, een bakskist in de verf gezet en zo verder.

Afgelopen dindsdag zijn we van La Coruna naar Muxia gevaren, we hebben zelfs voor een deel gezeild, was mooi weer, de zon schijnt de hele dag!!


Muxia is een nieuwe haven , voorzien van alle gemakken, alleen gebeurt er niets!! Geen havenmeester , geen water , wel electriek maar ook niemand die havengelden int. :-).

Muxia is het echte einde van de Camino de Santiago, dus het was wel heel leuk om ook nu het stempeltje van de Fin Del Camino in Muxia in ons stempelboekje te kunnen bijvoegen, was wel niet wandelend bereikt maar zeilen is toch niet zo heel veel anders.


Vandaag zijn we verkast van Muxia naar de ankerplaats bij Camarinas, 3 mijl verderop. We liggen hier nu heerlijk voor anker, op een heel mooie ria. Vanmorgen zagen wel de dolfijntjes echt springen en gekdoen, hier bijna op de ankerplaats. We zijn erg blij met onze bimini, want de zon is weer heet. Het water is echter zo koud dat zwemmen pas aangenaam wordt als je je shortie aanhebt, maar dan is het ook wel heerlijk!!